1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir’de bir adet jeotermal işletme ruhsatı verilecek

İzmir’de bir adet jeotermal işletme ruhsatı verilecek

İzmir’de bir adet jeotermal kaynak sahasına 3 yıllık işletme ruhsatı verilecek. 

İzmir’de bir adet jeotermal işletme ruhsatı verilecek

Enerji Günlüğü - İzmir’de bir adet jeotermal kaynak sahasına 3 yıllık işletme ruhsatı verilecek. 

İzmir Valiliği, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Dikili ilçesi, Kaynarca mevkiindeki bir jeotermal kaynak sahası içinde yer alan T1 kuyusu, kuyu başı binası, ısı merkezi ile ekipmanı 283.549,35 TL+KDV muhammen bedel ile 3 yıllığına işletmeye vermek üzere ruhsat ihalesi yapacak. 

Yaklaşık 100 m2 olan ihale konusu taşınmaz üzerinde 40lt/sn debili jeotermal su üretimi yapan bir adet kuyu; mevcut suyun kullanıma hazır hale getirilmesine uygun olarak yapılan bir adet kuyu başı binası; bir adet ısı merkezi binası ve bu binaların içerisinde yer alan teçhizat ve ekipman yer alıyor. 2004 yılında açılan kuyu 357m derinlikten, 40,6lt/sn debiyle, 130,7°C sıcaklıkta su çıkarıyor. 

İhale 03 Haziran 2020 günü, saat 14.00’te; İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü Toplantı Salonu, Cumhuriyet Bulvarı,  Gümrük İşhanı, No: 38, K: 3, Konak, İzmir adresinde yapılacak. 

İhale evrakı, mesai saatleri içinde, İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Doğal kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü’nde ücretsiz görülebilecek ve bankaya yatırılacak olan 250 TL karşılığında aynı adresten temin edilebilecek. 

İsteklilerin, tekliflerini en geç ihale günü, saat 14.00’e kadar İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Doğal kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler