1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İzmir’de gençlerin temiz enerji projeleri yarışacak

İzmir’de gençlerin temiz enerji projeleri yarışacak

İzmir’de üniversiteli gençler AB destekli BEST For Energy projesi kapsamında temiz hidrojen, rüzgar enerjisi ve kentsel temiz enerji alanlarında geliştirdikleri projelerini yarıştıracak.

İzmir’de gençlerin temiz enerji projeleri yarışacak

Enerji Günlüğü - İzmir’de üniversiteli gençler AB destekli BEST For Energy projesi kapsamında temiz hidrojen, rüzgar enerjisi ve kentsel temiz enerji alanlarında geliştirdikleri projelerini yarıştıracak.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından, Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA) ortaklığıyla uygulanan BEST For Energy (Enerjide Etkin ve Sürdürülebilir Dönüşümün Desteklenmesi - Boosting Effective and Sustainable Transformation for Energy) Projesi kapsamında gençlerin temiz enerji fikirleri yarışacak. 

İLK ÜÇE PARA ÖDÜLÜ

Katılımcılar yenilikçi fikirler ve uygulanabilir çözümler üretmek için ekipler halinde çalışırken, sektör firmaları ve akademisyenler de mentorluk desteği ile ekiplere katkı sağlayacak. İki gün sürecek etkinliklerin sonunda projeler jüri değerlendirmesine sunulacak. Yaşar Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinliklerin her biri için; birincilik ödülü 10.000 TL, ikincilik ödülü 5.000 TL ve üçüncülük ödülü 2.500 TL olarak belirlendi.

ÜÇ İDEATHON ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK

Bu yıl üç adet ideathon etkinliği düzenlenecek. Temiz hidrojen, rüzgar enerjisi ve kentsel temiz enerji uygulamaları temalarına odaklanan ideathonlar sektörde önde gelen firmaların ve ilgili kurumların desteği ile gerçekleşiyor. Temiz Hidrojen İdeathonu 23-24 Ekim 2021 tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Başvurular 10 Ekim’e kadar yapılabilecek.

Rüzgar Enerjisi İdeathonu ise 20-21 Kasım 2021 tarihinde Teknopark İzmir - İYTE’de gerçekleştirilecek. Başvurular 5 Kasım’a kadar yapılabilecek. 

Kentsel Temiz Enerji Uygulamaları İdeathonu ise 4-5 Aralık 2021 tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Başvurular 12 Kasım’a kadar yapılabilecek.

BEST For Energy Projesi ile temiz enerji ve temiz teknoloji sektöründe rekabetçi bir küme geliştirilmesi hedefleniyor. Kümelenme ve akıllı uzmanlaşma bakış açılarıyla yürütülen projenin sonucunda İzmir ve çevresinin temiz enerji ve temiz teknolojiler konusunda uzmanlaşmış bir bölgeye dönüşümü amaçlanıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler