1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir’de jeotermal kaynak aranacak

İzmir’de jeotermal kaynak aranacak

Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, 7 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. Kaynak sera ısıtmasında kullanılacak.

İzmir’de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - İzmir’in Dikili ilçesi sınırları içinde 7 adet jeotermal kaynak arama kuyusu açılacak. Kaynak meyve sebze yetiştirilen seralarda kullanılacak.

Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile imzaladığı protokol ile kendisine tahsis edilen 2143 ruhsat numaralı sahada 7 adet daha jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj yapmayı planlıyor. Jeotermal Kaynak Arama Sondajı Ve 18,7 MW Termal Güç Kullanımı” projesinin değeri yaklaşık 2,8 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Açılması planlanan sondaj kuyularının meyve ve sebze üretimi yapacak olan seralarda kullanılması planlanıyor. Isı merkezlerine yaklaşık 1,5 km boru hattı çekilerek işletilmesi ve jeotermal enerjiden yararlanılması sağlanacak.

İzmir’in Dikili ilçesi sınırları içinde rotary (döner) sondaj yöntemi kullanılarak açılacak kuyularda en fazla 1200 metre derinliğe kadar inilecek. Jeotermal kuyulardan 75 OC sıcaklığında 25 lt/sn debisinde akışkan elde edilmesi bekleniyor. Isıtma amaçlı kullanılacak akışkanlar 45 OC sıcaklığında reenjeksiyon kuyularından tekrar rezervuar alanına basılacak. Kuyulardan elde edilecek termal güç 18,7 MW olarak hesaplanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler