1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir’de sera için jeotermal kaynak aranacak

İzmir’de sera için jeotermal kaynak aranacak

PİA Akrilik, İzmir’in Aliağa ilçesinde jeotermal kaynak arayacak. Şirket kaynağı bölgede kurmayı planladığı seranın ısıtmasında kullanacak.

İzmir’de sera için jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - İzmir’in Aliağa ilçesi sınırları içinde sera ısıtmasında kullanılmak üzere bir adet jeotermal kaynak arama sondaj kuyusu açılacak. 

PİA Akrilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İzmir ili, Aliağa İlçesi, Güzelhisar Mahallesi, 1664 numaralı jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular arama ruhsatı içerisinde 1 adet (bir adet) Sera ısıtma amaçlı jeotermal kaynak arama faaliyeti planlıyor. Projenin değeri yaklaşık 6,5 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Döner (rotary) sondaj yöntemi ile açılacak kuyunun derinliği en fazla 1200 metre öngörülüyor. Sondaj için 1500 m2’lik çalışma alanı kullanılacak.

Şirket, kullanılabilir niteliklerde Jeotermal akışkan bulması durumunda kuyuyu bölgede planladıkları jeotermal ısıtmalı sera yatırımı için kullanacak. Seralarda üretim maliyetinin yaklaşık % 40 ısıtma gideri oluşturuyor. Modern seralar ağırlıklı olarak jeotermal kaynakların olduğu bölgelerde yoğunlaşıyor. Jeotermal ısıtma bu nedenle çok önemli bir avantaj sağlıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler