1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. İzmir'deki Biyodizel tesisi atık bitkisel yağ kullanımını arttıracak

İzmir'deki Biyodizel tesisi atık bitkisel yağ kullanımını arttıracak

Enerji Günlüğü - DB Tarımsal Enerji'nin İzmir'deki Biyodizel Yakıt Üretim Tesisi tek hammadde olarak kullandığı atık bitkisel yağ kullanımını arttıracak.DB...

İzmir'deki Biyodizel tesisi atık bitkisel yağ kullanımını arttıracak

Enerji Günlüğü - DB Tarımsal Enerji'nin İzmir'deki Biyodizel Yakıt Üretim Tesisi tek hammadde olarak kullandığı atık bitkisel yağ kullanımını arttıracak.

DB Tarımsal Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından İzmir İli, Torbalı İlçesi, 7 Eylül Mah. adresinde toplam 27.605,62 m2'lik alanda faaliyet gösteren Biyodizel Yakıt Üretimi ve Bitkisel Atıkyağ Geri Kazanım Tesisi tek hammadde olarak kullandığı atık bitkisel yağ kullanımını yılda 1550 tondan yılda 12.000 tona çıkaracak.

Yapılması planlanan bu değişiklik sadece firmanın hammadde kullanım oranını değiştirecek. Proje kapsamında herhangi bir makine ekipman ilavesi yapılmayacak.

İşletme şu anki mevcut durumu ile, dışarıdan satın aldığı 1550 ton ham yağı nötralize ederek ve nötr yağı direkt olarak işleyerek yıllık 62.136 ton biyodizel ve 8.100 ton gliserin üretimi gerçekleştiriyor.

Projenin gerçekleşmesi ile bitkisel atıkyağ kullanım oranı artacak ve ham bitkisel atıkyağ kullanım oranı aynı oranda düşecek.

Proje sadece kullanılacak hammadde miktarındaki artışı içerdiği için proje bedeli sadece makine ekipman bağlantı revize işlemlerinin hesaplanması ile belirlendi. Buna göre projenin bedeli 20 Bin TL olarak belirlendi.

Proje ile ilgili ÇED süreci başladı. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İZMİR Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler