1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İzmir’deki petrol sızıntısına 1.6 milyon lira ceza

İzmir’deki petrol sızıntısına 1.6 milyon lira ceza

Enerji Günlüğü - İzmir’in Aliağa İlçesi Nemrut Körfezi bölgesinde fuel oil sızdırarak denizi kirleten Harrier isimli kuru yük gemisinin sahibi şirkete...

İzmir’deki petrol sızıntısına 1.6 milyon lira ceza

Enerji Günlüğü - İzmir’in Aliağa İlçesi Nemrut Körfezi bölgesinde fuel oil sızdırarak denizi kirleten Harrier isimli kuru yük gemisinin sahibi şirkete 1.6 milyon lira idari para cezası verildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İzmir’in Aliağa İlçesi Nemrut Körfezi bölgesinde fuel oil kaynaklı deniz kirliliğine sebep olan gemiyi tespit ettik” dedi. Kurum, kirliliğe neden olan Palau bayraklı, Harrier isimli kuru yük gemisinin firmasına, 1 milyon 644 bin 742 lira idari para cezası kesildiğini söyledi. Kurum ayrıca şu ana kadar yapılan denizi temizleme masraflarının da şirket tarafından ödeneceğini de kaydetti.

İzmir Aliağa’da, yaklaşık bir hafta önce denizde kaynağı belirlenemeyen ham petrol sızıntısı meydana gelmişti. Sızıntının ardından deniz yüzeyini kaplayan petrol, rüzgar ile dalgaların etkisiyle Yeni Foça sahiline kadar ulaşarak kirliliğe neden olmuştu.

İZMİR ALİAĞA’DA PETROL SIZINTISI

Önceki ve Sonraki Haberler