1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir`e 10 MW`lık Alapınar JES kurulacak

İzmir`e 10 MW`lık Alapınar JES kurulacak

Enerji Günlüğü - Çavuş Bir Jeotermal Enerji, İzmir'de 10 MW'lık Alapınar Jeotermal Enerji Santrali kuracak.İzmir İli, Selçuk İlçesi, Gökçealan Köyü...

İzmir`e 10 MW`lık Alapınar JES kurulacak

Enerji Günlüğü - Çavuş Bir Jeotermal Enerji, İzmir'de 10 MW'lık Alapınar Jeotermal Enerji Santrali kuracak.

İzmir İli, Selçuk İlçesi, Gökçealan Köyü Civarında, Çavuş Bir Jeotermal Enerji Ve Elektrik Üretim A.Ş. tarafından 10 MW'lık Alapınar Jeotermal Enerji Santrali kurulacak.

Çavuş Bir Jeotermal Enerji Ve Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 2011/96 işletme ruhsat numaralı 1 530,49 Ha’lık “Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsatı” sınırları içinde 9 900 m2 alan üzerinde kurulması planlanan 10 MWe gücünde Jeotermal Enerji Santrali (Alapınar JES) tesisinde yılda 67 320 000 kWh elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında planlanan ALP_1,ALP_2 ve ALP_3 jeotermal üretim sondajları Aydın İl Sınırları içerisinde kalmakta olup, santral alanı, ALP_4 jeotermal üretim sondajı ve R_ALP_1, R_ALP_2 ve R_ALP_3 re-enjeksiyon sondajları İzmir İl Sınırları içerisinde kalmakta.

Proje bedeli ise40 000 000 (KırkMilyon TürkLirası) olarak belirlendi.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak İzmir Valiliği'ne sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenip uygun bulunduğu ve projeye ilişkin ÇED Sürecinin başladığı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler