1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. İzmir'e 4.8 MW'lık biyogaz tesisi kurulacak

İzmir'e 4.8 MW'lık biyogaz tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Arf Bio Yenilenebilir Enerji, İzmir'in Ödemiş ilçesinde hayvan gübresi, mısır ve patates silajı ile peynir altı suyu gibi atıkları...

İzmir'e 4.8 MW'lık biyogaz tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Arf Bio Yenilenebilir Enerji, İzmir'in Ödemiş ilçesinde hayvan gübresi, mısır ve patates silajı ile peynir altı suyu gibi atıkları işleyerek elektrik ve organik gübre üretecek.

 Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. tarafından  İzmir İli, Ödemiş İlçesi, Bozcayaka Mevkiinde e "Biyogaz Tesisi (4,8 MWe) ve Organik Gübre Üretim Tesisi" kurulması planlanıyor.

39.342.856 TL bedelli proje kapsamında  ayrıca 125 ton/gün kapasiteli organik gübre üretim tesisi de yer alacak. Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak. 

Söz konusu proje alanına en yakın yerleşim birimi olarak yaklaşık 1.250 m güneyinde bulunan Bozcayaka Mahallesi ve yaklaşık 1.390 m kuzeybatısında bulunan Balabanlı Mahallesi bulunuyor. Faaliyet alanının Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık mesafesi 10 km, İzmir İl merkezine yaklaşık mesafesi ise 79 km.

Projeye ilişkin nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler