1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İzmir’e Güneşten Ormanlar Projesi

İzmir’e Güneşten Ormanlar Projesi

Enerji Günlüğü- Ege Orman Vakfı’nın İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) destek alarak hayata geçirdiği “Güneşten Ormanlar’ projesi kapsamında,...

İzmir’e Güneşten Ormanlar Projesi

Enerji Günlüğü- Ege Orman Vakfı’nın İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) destek alarak hayata geçirdiği “Güneşten Ormanlar’ projesi kapsamında, 500 kilowatlık Güneş Enerji Sistemi kuruluyor. 

Ege Orman Vakfı’nın İktisadi İşletmesi EGEVAK tarafından İZKA’ya sunulan ve onaylanan “Güneşten Ormanlar’ projesi kapsamında; Merk Solar Enerji Çözümleri San. ve Tic. A.Ş. “500 kilowatlık Güneş Enerji Sistemi’nin kurulumu için açılan ihaleyi kazanmıştı. Vakfın İktisadi İşletmesi EGEVAK ve Merk Solar Enerji arasında imzalanan sözleşmenin ardından “Güneş Enerji Sistemi’nin kurulumu için saha hazırlık çalışmaları başladı. Kurulum çalışmaları 25 Mayıs 2014 tarihine kadar tamamlanacak. 

PROJE’NİN TOPLAM BÜTÇESİ 1,8 MİLYON TL

Güneşten Ormanlar projesi ile ilgili bilgi veren Ege Orman Vakfı İktisadi İşletmesi EGEVAK’ın Proje Koordinatörü Kadir Bilgili, “Projenin toplam bütçesi 1 milyon 868 bin TL. bu rakamın yüzde 50′sini İZKA karşılıyor. Proje kapsamında, Menderes-Pancar’da kiralanan arazide güneş enerjisinden 800 bin kilowat elektrik enerjisi üretilecek. Ürettiğimiz elektriğin bir bölümü ile Menderes-Oğlananası’nda bulunan 30 bin ağaçlık zeytinliğimizin tarımsal sulaması için kullanılan elektrik ihtiyacını karşılayıp, ihtiyaç fazlası üretilen elektriği de GEDİZ EDAŞ’a satacağız. Sattığımız elektrik enerjisinden gelen gelirle yeni orman alanları oluşturup, güneşin ormanlarını kuracağız” dedi. 

YILLIK 800 BİN kWh ÜRETİM

Kadir Bilgili, şunları söyledi;

“Kurulum sahasındaki yıllık elektrik enerjisi üretimi yaklaşık 800 bin kilowat olarak gerçekleşecek. Bu miktarda enerji üretimi, yıllık 502 bin 204 kilogram karbon salımının engellenmesi anlamına gelmektedir. Bu da yıllık yaklaşık olarak 1100 adet ağacın kurtarılmasını sağlayacak. Fotovoltaik güç sistemlerinin ömrü 30 senedir. Bu zaman içinde güneş parlayarak Ege Orman Vakfı’nın daha fazla ormanlaştırma ve eğitim projelerini gerçekleştirmesini sağlayacak” 

Önceki ve Sonraki Haberler