1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İzmirgaz’dan iki önemli uyarı

İzmirgaz’dan iki önemli uyarı

Enerji Günlüğü - İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş, Eylül ayı itibariyle doğalgaz başvurularında talep yoğunluğu yaşandığına dikkat...

İzmirgaz’dan iki önemli uyarı

Enerji Günlüğü - İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş, Eylül ayı itibariyle doğalgaz başvurularında talep yoğunluğu yaşandığına dikkat çekerek, geçiş işlemlerinin kış aylarına bırakılmamasını, tesisat dönüşüm işlemlerinin de mutlaka İzmirgaz’dan yetki almış firmalara yaptırılmasını istedi.

İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş, iki önemli konuda uyarıda bulundu. Eylül ayı itibariyle doğalgaz başvurularında talep yoğunluğu yaşandığına dikkat çekerek, geçiş işlemlerinin kış aylarına bırakılmamasını, tesisat dönüşüm işlemlerinin de mutlaka İzmirgaz’dan yetki almış firmalara yaptırılmasını istedi. Tataş, aksi her iki durumda da müşterilerin zor durumda kalabileceğini hatırlattı.

Her sene olduğu gibi son çeyrekte büyük bir yoğunluk yaşanacağına dikkat çeken Genel Koordinatör Tataş, “Doğalgaza geçiş işlemlerinin eylülden sonraya bırakılması, birçok sıkıntıyı da beraberinde getiriyor. Özellikle iç tesisat dönüşümü konusunda vatandaşlarımız ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. En büyük sıkıntı da dönüşüm firması bulmakta ve iş teslim sürelerinde yaşanıyor.” diye konuştu. İzmirgaz’ın abone merkezleri, proje onay, gaz açma ve malzeme tedariki konusunda gerekli hazırlıkları yaptığını belirterek, “Tüm bu hazırlıklara rağmen kış aylarındaki işlem hızımızın, içinde bulunduğumuz yaz ayları gibi olması mümkün değil. Doğalgaza geçmek isteyen vatandaşlarımızın, kışı beklemeden bir an önce bu sakin dönemde işlemlerini tamamlamalarını öneriyorum. Ayrıca yaz dönemi, dönüşüm maliyetleri açısından da oldukça önemli avantajlar sağlıyor.” dedi.

Yetkisiz firmalara işlem yaptıranların da ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağını belirten Halil Tataş, iç tesisat dönüşümü yaptıracak İzmirlilerin, çalışacakları firmalardan mutlaka yetki belgesi sormalarını istedi. Yetkili firma listesinin "www.izmirgaz.com.tr" adresinde yayımlandığını kaydeden Tataş, yetkisiz firmalar tarafından yapılan tesisatlara gaz verilmeyerek, kanuni olmayan uygulamalar hakkında hukuki işlem başlatılacağını sözlerine ekledi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler