1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde jeotermal kaynak aranacak

İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde jeotermal kaynak aranacak

Küçük Menderes Enerji, İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçe sınırları içinde toplam 14 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Küçük Menderes Enerji, İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçe sınırları içinde toplam 14 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş. tarafından İzmir ili, Seferihisar ve Menderes ilçeleri, Orhanlı ve Yeniköy Mahalleleri mevkiide enerji üretimi amaçlı kullanılmak üzere 14 noktada jeotermal kaynak arama (sondaj) çalışmasının yapılması planlanıyor. Jeotermal kaynak arama (sondaj) çalışmalarında rotary (döner) sondaj tekniği kullanılacak.

SONDAJ ÇALIŞMALARI İÇİN 87 MİLYON LİRA HARCANACAK

Yaklaşık 87 milyon lira değerindeki proje kapsamında daha önce planlanan “Jeotermal Enerji Santrali (10 MWe)” projesi dahilinde planlanan jeotermal enerji santraline ek olarak 8 adet sondaj (5 adet üretim, 3 adet reenjeksiyon), “Jeotermal Kaynak Arama Amaçlı Sondaj Çalışmaları” projesi kapsamında ise 5 adet sondaj planlanıyor. Ruhsat sahasında yapılacak arama çalışmaları sonrasında 25 MWe kapasiteli jeotermal enerji santrali için ayrıca projelendirme yapılıyor.

Tarım alanı içerisinde kalan 13 adet sondaj lokasyonunun tarım dışı amaçla kullanımı için öncelikle “Jeotermal Kaynak Arama ve Kuyu Açma Ön İzni”1 alınacak. Orman alanı sınırları içerisinde kalan sondaj lokasyonu (KMR-6) için ise 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 17/3 maddesi gereğince İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nden gerekli izin alınacak.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler