1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İzmirli üniversitelilere ücretsiz rüzgar enerjisi eğitimi

İzmirli üniversitelilere ücretsiz rüzgar enerjisi eğitimi

İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir üniversitelerindeki öğrencilere ücretsiz online rüzgar enerjisi eğitimi verecek.

İzmirli üniversitelilere ücretsiz rüzgar enerjisi eğitimi

Enerji Günlüğü - İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir üniversitelerindeki öğrencilere ücretsiz online rüzgar enerjisi eğitimi verecek.

İzmir Kalkınma Ajansı ve Windbaba iş birliği ile İzmir'de kurulu üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan 101 öğrenciye rüzgâr enerjisi sektörüne ilişkin farkındalığı artırmak amacıyla ücretsiz online eğitimler verilecek. 

Belirlenen 12 farklı konu başlığında ve her biri alanında kendini ispat etmiş yetkin uzmanlar tarafından verilecek eğitimlerin sonunda yapılacak sınavda başarılı olacak adaylar Yaşar Üniversitesi onaylı eğitim sertifikasını almaya hak kazanacak. 

Bunun yanı sıra başvuruların değerlendirilmesi aşamasında yapılacak puan sıralamasına göre, her bir üniversitenin başvuru yapan en başarılı iki öğrencisi olmak üzere toplam 16 öğrenciye rüzgâr enerjisi sektöründe faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri tarafından kariyer danışmanlığı ve rehberlik hizmetlerini içeren mentorluk hizmeti verilecek. 

SON BAŞVURU TARİHİ 16 AĞUSTOS

Programa, İzmir'de kurulu üniversitelerin Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ile Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinde okuyan (2019-2020 eğitim-öğretim dönemi mezunları dahil) lisans öğrencileri başvurabilecek. Başvurular, başvuru formunda verilen bilgiler esas alınarak Ajans ve sektör uzmanlarından kurulu bir komisyon tarafından değerlendirilecek. Son başvuru tarihi 16 Ağustos 2020 olan eğitime İzmir Kalkınma Ajansı'nın web sitesi www.izka.org.tr'den başvuru yapılabilecek.

EĞİTİM KONULARI

Eğitim kapsamındaki 12 konu başlığı ise şöyle sıralanıyor: 

Avrupa'da ve Türkiye'de Rüzgar Enerjisi 

Rüzgar Türbin Teknolojisi 

Rüzgar Enerjisi Proje Yönetimi 

Rüzgar Türbinlerinde Bakım ve Servis Yöntemleri 

Rüzgar Enerjisi Analizi 

Borç Veren Mühendisliği 

On-Shore Rüzgar Ölçümleri 

Karasal Rüzgar Türbinlerinin Çelik Kule Üretimi 

Off-Shore Rüzgar Türbinlerinin Çelik Kule Üretimi 

Küresel Enerji Görünümü ve Rüzgar Enerjisi 

Rüzgar Enerjisi Finansmanı- 1 

Rüzgar Enerjisi Finansmanı- 2 

Önceki ve Sonraki Haberler