1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İzmit Körfezi’nde LPG ihalesi

İzmit Körfezi’nde LPG ihalesi

Enerji Günlüğü- İzmit Körfezi'nde Panama bandıralı gemide el konulan beyan fazlası LPG'nin satışı için ihale düzenlendi.Kocaeli Valiliğinden yapılan...

İzmit Körfezi’nde LPG ihalesi

Enerji Günlüğü- İzmit Körfezi'nde Panama bandıralı gemide el konulan beyan fazlası LPG'nin satışı için ihale düzenlendi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Derince Gümrük Muhafaza Müdürlüğünce başlatılan ve Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulunun incelemesine konu olan Panama bayraklı Chermomores (Quann) adlı gemideki beyan fazlası LPG'ye el konulduğu belirtildi.

İHALEYİ ARGAZ LPG DOLUM KAZANDI

Geminin halen İzmit Körfezi açıklarında demirli olduğu kaydedilen açıklamada, şunlar bildirildi:

"Gemideki ürünün tasfiye edilmesi, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen şartname esaslarına göre yapılmaktadır. Şartnamede belirlenen miktar kategorilerine göre TL/ton üzerinden fiyat verilmesi öngörülmüştür.

İhaleye davet edilen firmalardan ARGAZ LPG Dolum Tevzii İnş. San. veTic. AŞ tarafından verilen (0 ile 250 ton ürün olması halinde 600 TL / kg - 250 ile 500 ton arasında olması halinde 650 TL/ kg - 500 ile 750 ton arası olması halinde 750 TL / kg - 750 ton ve üstü olması halinde 800 TL / kg.) teklifi uygun bulunmuş ve adı geçen firma yüklenici olarak belirlenmiştir. İhaleyi alan şirket, geminin hareketinden tasfiye sonuna kadar gerekli her türlü güvenlik tedbirlerini almaktan sorumlu olacak, genel giderler ve her türlü vergiler firma tarafından ödenecektir. Yüklenici firma gemiyi demirli olduğu yerden alarak, Marmara Ereğlisi’nde kendisine ait liman tesislerine nakledecektir. Boşaltma ve miktar tespiti İl Özel İdaresi, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Kocaeli Liman Başkanlığı elemanlarının gözetiminde yapılacaktır."

Önceki ve Sonraki Haberler