1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İzmit Körfezi’nde LPG yangını!

İzmit Körfezi’nde LPG yangını!

Enerji Günlüğü - İzmit Körfezi’nde, Tüpraş Rafinerisi’ne 600-700 metre mesafedeki HABAŞ’a ait LPG tankerinin filikasında yangın çıktı. İzmit...

İzmit Körfezi’nde LPG yangını!

Enerji Günlüğü - İzmit Körfezi’nde, Tüpraş Rafinerisi’ne 600-700 metre mesafedeki HABAŞ’a ait LPG tankerinin filikasında yangın çıktı. 

İzmit Körfezi’ndeki bir LPG tanker gemisinin filikasında yangın çıktı. İhbar üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edilirken, İzmir Körfezi önlem amacıyla gemi trafiğine kapatıldı. Bu arada yangının başladığı HABAŞ’a ait LPG tankerinin filikası ile yakınındaki diğer yüzen araçlarda yoğun bir soğutma çalışması yürütüldü. 

TÜPRAŞ’A 700 METRE MESAFE

Tüpraş İzmit Rafinerisi’ne 600-700 metre mesafedeki yangına müdahale eden römorkörlerden birine de alevler sıçradı. Ç evre sakinlerini korkutan yangın daha sonra kontrol altına alındı. 

YARALI YEDİ PERSONEL HASTANEYE 

NTV’ye açıklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu "Yangın içi boş tankerin filikasında çıkıyor. Yangın LPG yüklü tankerde çıkmıyor. Yangın gemiden ayrılan filikada çıkıyor" dedi. 

Güzeloğlu, yangın sırasında yaralanan filikadaki 7 personelin hastanelere sevk edildiğini anlattı. 

HABAŞ’IN LPG TANKERİNE AİT FİLİKA

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da NTV’ye yaptığı açıklamada yangına konu LPG tankının HABAŞ firmasınja ait olduğu bilgisini paylaştı. İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç da NTV’de yaptığı değerlendirmede LPG yangınlarını söndürmek zordur. En büyük risk bir tankerden diğerine geçmesi. Genellikle böyle durumlarda kaptandan bilgi alınır. Bir taraftan da soğutma çalışması yapılır. Söndürme maddesi kullanmak bir işe yaramaz” dedi. 

KILAVUZ KAPTAN YARDIMI LAZIM

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, yangının diğer tanklara sıçramasını engellemenin en önemli konu olduğunu vurgularken “Öncelikle tankın içerisindeki LPG'nin patlamaması için yangına sebep olacak faktörlerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu kısımda oturma ve yerleşim alanı varsa tankın kılavuz kaptan gemileriyle uzaklara çekilmesi lazım. Patlama olma ihtimali var. Bu tanklarda alınan güvenlik önlemlerine bağla. Olma ihtimali çok az olsa bile yerleşim alanından uzaklaştırmakta fayda var” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler