1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İZODER Başkanı Eruslu bina yalıtımına düşük faizli kredi istedi

İZODER Başkanı Eruslu bina yalıtımına düşük faizli kredi istedi

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, binasına ısı yalıtımı yaptırmak isteyenlere düşük faizli kredi verilmesini istedi.

İZODER Başkanı Eruslu bina yalıtımına düşük faizli kredi istedi

Enerji Günlüğü - Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, enerji ihtiyacının yüzde 70’ini ithal eden Türkiye’nin enerji ithalatı faturasının da giderek arttığını hatırlattı. Enerji ithalatı faturasının Kasım 2021 itibariyle bir önceki yıla göre yüzde 160,3 artışla 6.6 milyar dolara yükseldiğini kaydeden Eruslu, “Enerji tüketiminde yüzde 32,7’lik pay ile konut ve hizmet sektörlerinden oluşan bina sektörü ve yüzde 32,3’lük pay ile sanayi sektörü öne çıkıyor” dedi.

Binalarda tüketilen enerjinin yüzde 80’inin ısıtma ve soğutma amaçlı kullanıldığını belirten Eruslu, “Isıtma ihtiyacımızın artması faturaların da kabarmasına yol açıyor. Oysa ısı yalıtımıyla hem ısınıp hem de faturaları yarı yarıya indirmek mümkün” diye konuştu. 

Binalarında ısı yalıtımı yaptırmak isteyen tüketiciler desteklemek gerektiğini kaydeden İZODER Başkanı Emrullah Eruslu,“Vatandaşlarımıza yönelik düşük faizli, uzun vadeli kredi seçenekleri ve KDV iadesi vb. teşvikler içeren bir kampanyanın acilen hayata geçirilerek ülkemizde ısı yalıtımı seferberliğinin başlatılması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.  

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, sanayide enerji tüketiminin ağırlıklı kısmının proses ve alan ısıtmasında kullanıldığını belirterek, endüstriyel proseslerde yapılacak olan ısı yalıtımı uygulamalarının, sağlamış oldukları enerji verimliliği ile kendini çok kısa sürede geri ödeyeceğini söyledi. Emrullah Eruslu, Avrupa’da devreye giren Yeşil Mutabakat’ın rekabetçi olmak isteyen tüm sanayi tesislerinin enerji verimliliği projelerini hayata geçirmeye ve karbon ayak izlerini azaltmaya yönelttiğini hatırlattı. Eruslu, yalıtım uygulamaları ile düşük karbonlu ve enerji verimli üretimin coğrafi yakınlık avantajı ile Türkiye’nin AB ülkelerine ihracatını arttıracağının altını çizdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler