1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İZSU 4 MW’lık güneş santrali kuracak

İZSU 4 MW’lık güneş santrali kuracak

İZSU, İzmir’in Menderes ilçesinde 4 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurup işletecek.

İZSU 4 MW’lık güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - İzmir’in Menderes ilçesinde İZSU tarafından 4 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulup işletilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından İzmir ili, Menemen İlçesinde bulunan 2 binanın üzeri ve zemin olmak üzere toplam 91.6 bin m2’lik alanda 3,8 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES)” kurulması planlanıyor. Projenin değerinin 4 milyon TL’yi aşması bekleniyor.

Proje kapsamında daha önceden boru fabrikası olarak faaliyet gösterilmiş olan alandaki borular kaldırılıp alanda bulunan binalarda güçlendirme çalışmaları yapılacak. Bu işlemler sonrasında Güneş Enerji Santrali için paneller kurulacak. Kurulacak Güneş Enerji Santrali 3,8 MWe güce sahip olup her birinin gücü 450 watt monokristal perc teknolojisi olan 8600 adet panelden oluşacak. 

Santralde yılda 6.524 Mwh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan elektrik enerjisi proje alanındaki trafodan, gerekli bağlantı izinleri alındıktan sonra elektrik iletim hattına bağlantı yapılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler