1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İZTO seçimleri için bir günde 52 akaryakıt şirketi kuruldu

İZTO seçimleri için bir günde 52 akaryakıt şirketi kuruldu

Enerji Günlüğü - (MEHMET KARA) İzmir Ticaret Odası (İZTO) akaryakıt komitesi seçimlerini, mevcut yönetimi destekleyen grubun kazanması için bir...

İZTO seçimleri için bir günde 52 akaryakıt şirketi kuruldu

Enerji Günlüğü - (MEHMET KARA) İzmir Ticaret Odası (İZTO) akaryakıt komitesi seçimlerini, mevcut yönetimi destekleyen grubun kazanması için bir günde tam 52 tabela şirket kurulduğu ileri sürüldü. 

 
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) seçim kavgası erken koptu. Seçim mücadelesi, meslek komitesi seçimleri öncesi, usulsüzlük ve sahtecilik iddialarıyla gündeme geldi. Gelen bilgilere göre söz konusu kavga, 58 No'lu akaryakıt komitesi seçimleri yüzünden patlak verdi. 
 
Bazı adaylar ve üyeler, 58 No'lu akaryakıt meslek komitesi seçimlerine günler kala, sandıktan çıkacak sonuçları etkilemek üzere tabela şirketleri kurulduğu gerekçesiyle savcılığa başvurdu. 
 
Şikayetçi üyelerin vekili Av. Nilhan Tunç'un kaleme aldığı dilekçedeki iddiaya göre 58'nolu akaryakıt komitesinde mevcut yönetimi destekleyen adayların seçimleri kazanması için bir günde tam 52 yeni şirket kuruldu. "Tabela şirket" olduğu iddia edilen şirketlerin kuruluşu, ticaret sicili gazetesinde de ilan edildi. 
 
Savcılığa başvuran taraf, yeni şirketlerin mevcut şirketlerin aile bireyleri, çalışanları ve yakınları aracılığıyla kurulduğunu öne sürdü. Şikayetçilere göre yeni şirket kurmanın yanı sıra ikinci bir yöntem daha kullanıldı. İddiaya göre aynı amaca hizmet etmek amacıyla, taraftar oyunu artırmak için mevcut bazı şirketlerin de şubeleri oluşturuldu. 
 
Savcılığa verilen şikayet ve suç duyurusu dilekçelerinde bir gecede 52 adet şirket kurmanın ya da şirket şubesi oluşturmanın hayatın genel akışına, hatta ticaretin olağan akışına aykırı olduğu vurgulandı. 
 
Dilekçeye göre hem söz konusu yeni şirketler hem de mevcut şirketlerin yeni şubeleri, 11 Ocak 2013 gecesi kuruldu. Bu da, söz konusu işlemlerin meslek komitesi seçimlerine katılma şartını yerine getirmek için gereken ticaret sicil onayının, bu konuda tanınan sürenin dolmasından hemen önce alındığını ortaya koyuyor. 
 
Şikayetçi İZTO üyelerinin vekili Av. Nilhan Tunç, bir günde kurulan bu 52 şirketin hepsinin seçimlerin ardından, maliye yoklamasından hemen önce kapanmış olacağını öne sürdü. Av. Nilhan Tunç'a göre aynı gün içinde kurulan bu 52 şirketten bazılarının aynı adreslerde faaliyet göstermesi de, söz konusu şirketlerin ve şubelerin, sadece seçimleri etkilemek amacıyla oluşturulduğunun bir göstergesi.
Önceki ve Sonraki Haberler