1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Jantsa 1 MW lisanssız Güneş Enerjisi yatırımı yapacak

Jantsa 1 MW lisanssız Güneş Enerjisi yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü- Jantsa, fabrika çatısına, Bereket Enerji Grup Şirketlerinden GDZ Enerji Yatırım A.Ş.'ye 1 MW’lık kurduracak.Şirketten konu ile ilgili...

Jantsa 1 MW lisanssız Güneş Enerjisi yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü- Jantsa, fabrika çatısına, Bereket Enerji Grup Şirketlerinden GDZ Enerji Yatırım A.Ş.'ye 1 MW’lık kurduracak.

Şirketten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, Şirket elektrik giderinin yaklaşık yüzde 20'si bu yatırımdan karşılanacak. Açıklamada şu bilgiler verildi: 

"Güneş Enerjisi yatırımı, Bereket Enerji Grup Şirketlerinden GDZ Enerji Yatırım A.Ş.'ye 910.000 Euro bedelle yaptırılacaktır. Fabrikamızın 54.105 metrekare kapalı alanının çatısı, bu yatırımlarda kullanılacaktır. Önümüzdeki yıllarda da Güneş enerjisi yatırımının toplam elektrik giderimizin tamamı karşılanıncaya kadar devam etmesi planlanmaktadır. Elektrik gideri maliyetlerimizin bu şekilde düşürülmesi ile şirketin rekabet avantajı elde edeceği, karlılığa orta ve uzun vadede olumlu katkı sağlayacağı tahmin edilmektedir. Yatırım 15 Ocak 2014 tarihinde başlayacak ve 15 Nisan 2014 tarihinde tamamlanarak devreye alınacaktır."

Önceki ve Sonraki Haberler