1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Japon JBIC’den TKYB’ye 200 milyon dolar kredi

Japon JBIC’den TKYB’ye 200 milyon dolar kredi

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Japon Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) ile 200 milyon dolar tutarında “Green 4” temalı kredi anlaşması imzaladı.

Japon JBIC’den TKYB’ye 200 milyon dolar kredi

Enerji Günlüğü - Japon Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC), Türkiye'deki yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinin finansmanında kullanılmak üzere Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’na 200 milyon dolar kredi verdi. 

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine sağladığı desteği artırmaya yönelik, Japon Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) ile 200 milyon ABD Doları tutarında “Green 4” temalı bir kredi anlaşması imzaladı. Kredide JBIC ana finansör, MUFG ve Resona Bank diğer finansörler olarak yer aldı. 

KREDİ 12 YIL VADELİ

Hazine geri ödeme garantisiyle temin edilen toplam 12 yıl vadeye sahip bu kredi, Türkiye'deki yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinin finansmanında kullanılacak. ‘Green 4’ kredisi, kredi portföyünün %47'sini yenilenebilir enerji ve yaklaşık %80’ini sürdürülebilirlik temalarına ayıran TKYB’nin bu alanlardaki faaliyetlerine katkı sağlayacak.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MÜCADELESİNDE YENİ YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇACAK”

TKYB Genel Müdürü İbrahim Öztop, "JBIC ile imzaladığımız bu dördüncü yeşil temalı 'Green 4' anlaşması, kurumlarımız arasındaki güçlü iş birliğini ve Türkiye'ye duyulan uluslararası güveni temsil ediyor. Türkiye'nin 12. Kalkınma Planı kapsamında enerji sektörünün dışa bağımlılığını azaltma hedeflerimizi destekleyecek bu kredi aynı zamanda iklim değişikliğiyle mücadelede yeni yatırımların önünü açarak, Türkiye'nin net sıfır emisyon ve sürdürülebilir kalkınma yolculuğunda önemli bir adım olacak" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler