1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Japon otomobil devlerinden yeşil yakıt dönüşümü için işbirliği

Japon otomobil devlerinden yeşil yakıt dönüşümü için işbirliği

Japon otomobil şirketleri Toyota, Mazda, Subaru, Yamaha ve Kawasaki, fosil yakıtlı araçları hidrojen gibi yeşil yakıtlara dönüştürmek için ortak çalışma yürütecekler.

Japon otomobil devlerinden yeşil yakıt dönüşümü için işbirliği

Enerji Günlüğü - Japon otomobil şirketleri Toyota, Mazda, Subaru, Yamaha ve Kawasaki, fosil yakıtlı araçları hidrojen gibi yeşil yakıtlara dönüştürmek için ortak çalışma yürütecekler.

Toyota, içten yanmalı motorlu araçlar için hidrojen ve sentetik yakıtlar da dâhil alternatif yeşil yakıtların uygulanabilirliğini araştırmak amacıyla Mazda, Subaru, Yamaha ve Kawasaki şirketleriyle ortak çalışacaklarını açıkladı. 

ŞİRKETLER ÜÇ GİRİŞİMDE BULUNACAK

Net sıfır karbon hedefi kapsamında şirketler, gelecek yıl Super Taikyu Serisinde yarışmaya biyodizel ve sentetik yakıtlar gibi karbon nötr yakıtlı araçlarla katılma (Subaru ve Toyota), iki tekerlekli ve diğer araçlarda hidrojen motoru kullanımı (Kawasaki Heavy Industries ve Yamaha Motor) ve Okayama'daki Süper Taikyu Yarışı’nda hidrojen motorlu bir araç kullanmak (Toyota ve Yamaha Motor) gibi üç girişimde bulunacak.

İçten yanmalı motorları hidrojen gibi yeşil yakıtlara dönüştürmek teknolojik olarak zor; ancak bunu yapmanın şirketlerin elektrikli araç üretimine geçerken yüz binlerce çalışanı işten çıkarmak zorunda kalmalarının önüne geçmesi bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler