1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Japon Seven & i ABD’de akaryakıt zinciri Speedway’i satın aldı

Japon Seven & i ABD’de akaryakıt zinciri Speedway’i satın aldı

Japonya merkezli perakende şirketi Seven & i Holdings, ABD merkezli enerji şirketi Marathon Petroleum'un akaryakıt istasyonları zinciri Speedway'i 21 milyar dolar karşılığında satın aldı. 

Japon Seven & i ABD’de akaryakıt zinciri Speedway’i satın aldı

Enerji Günlüğü - Japonya merkezli perakende şirketi Seven & i Holdings, ABD merkezli enerji şirketi Marathon Petroleum'un akaryakıt istasyonları zinciri Speedway'i 21 milyar dolar karşılığında satın aldı. 

ABD merkezli market zinciri 7-Eleven'ı da bünyesinde bulunduran Japonya merkezli perakende şirketi Seven & i Holdings ABD’deki çalışmalarını çeşitlendiriyor. Seven & i Holdings ile ABD merkezli enerji şirketi Marathon Petroleum ortak bir açıklama yaparak market ve benzin istasyonu zinciri Speedway'i 21 milyar dolar karşılığında satın alımı konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdular. 

Kuzey Amerika'da 9.800 mağazası bulunan Seven & i Holdings bu satın alma ile portföyüne 4 bin mağaza daha ekleyecek. Şirket ayrıca 7-Eleven'ın ABD'deki en kalabalık 50 metro alanının 47'sinde yer alacağını belirtti.

ABD rafineri şirketi Maraton Petroleum, geçtiğimiz Ekim ayında Speedway'i kapatma niyetini açıklamıştı. Yatırım şirketi Elliott Management de şirketin kronik düşük performansını düzeltmek için üç şirkete ayrılmaya zorluyordu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler