1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Japon ve Fransız şirketler LNG için anlaştı

Japon ve Fransız şirketler LNG için anlaştı

Enerji Günlüğü - Japon Kansai ve Fransız Engie şirketleri LNG alım satım anlaşması imzaladılar.Japonya'nın ikinci büyük şirketi Kansai Electric Power...

Japon ve Fransız şirketler LNG için anlaştı

Enerji Günlüğü - Japon Kansai ve Fransız Engie şirketleri LNG alım satım anlaşması imzaladılar.

Japonya'nın ikinci büyük şirketi Kansai Electric Power Co. ve Fransız enerji şirketi Engie ( 2015 Nisan ayına kadar şirketin ismi GDF Suez idi) 2019 yılından itibaren yılda 400 bin tonluk LNG alım satımı için anlaşma imzaladıklarını açıkladılar.

Dün yapılan açıklamaya göre, anlaşma ile Kansai ABD'den Engie'ye 2019 yılından itibaren dört yıl içinde yaklaşık 1.6 milyon ton, yani en az 24 kargo LNG sağlayacak. Bunun karşılığında da Engie Kansai'ye kendi portföyünden aynı miktarda LNG satabilecek. Taraflar miktarları ihtiyaç görmeleri halinde arttırabilecekler.

Kansai sözcüsünün açıklamasına göre de, şirket anlaşma ile Amerika'dan daha yakın bir yerden LNG alabilecek ve iki taraf da transfer masraflarından tasarruf edebilecek.

Kansai Amerika'nın Cameron ve Cove Point projelerinden 20 yıl boyunca yılda 1.2 milyon ton LNG alımı için anlaşma imzalamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler