1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Japonya ABD’den İran petrolünde muafiyet uzatması istiyor

Japonya ABD’den İran petrolünde muafiyet uzatması istiyor

Enerji Günlüğü - Japon petrol şirketleri, ABD'nin İran’dan petrol alımı ile ilgili Japonya’ya tanıdığı muafiyetin uzatılmasını istiyor.İran Mehr...

Japonya ABD’den İran petrolünde muafiyet uzatması istiyor

Enerji Günlüğü - Japon petrol şirketleri, ABD'nin İran’dan petrol alımı ile ilgili Japonya’ya tanıdığı muafiyetin uzatılmasını istiyor.

İran Mehr haber ajansının haberine göre, ABD tarafından Mart ayınına kadar İran yaptırımlarından muaf tutulan Japon petrol şirketleri, bu tarihten sonraya kalabilecek petrol alımları için de muafiyet talep ediyor. 

Japonya Petrol Birliği Başkanı Takashi Tsukioka, “İran yaptırımından muaf tutulan Japonya petrol şirketleri İran'dan petrol sevkiyatına başlayacak. Petrol sevkiyatının çoğu Ocak-Mart 2019 ayları arasında gerçekleşecektir. Bazı rafineriler Aralık ayının sonlarında İran’dan petrol alımına başlayabilir. Ancak Mart ayından sonra tanınan muafiyete güvence sağlanmazsa, İran'dan petrol ithalatı Japon petrol şirketleri tarafından durdurulabilir” dedi.

İran petrolünün satışını sıfırlamayı amaçlayan ABD yönetimi, Hindistan, Çin, Türkiye, Güney Kore, İtalya, Yunanistan, Tayvan ve Japonya’ya geçici olarak İran ile ticaret yapmasına izin verdiklerini belirtmişti.

 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler