1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Japonya acil hallerde Malezya'nın LNG tesislerini kullanacak

Japonya acil hallerde Malezya'nın LNG tesislerini kullanacak

Japonya ve Malezya acil durum önlemleri kapsamında LNG konusunda uzlaşmaya vardı. Acil hallerde Japonlar Malezyalılar'ın LNG depolama tesislerini kullanabilecek.

Japonya acil hallerde Malezya'nın LNG tesislerini kullanacak

Enerji Günlüğü - Japonya, acil durum adımlarıyla Malezya merkezli şirket Petronas ile LNG konusunda mutabakat imzaladı

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, Malezya'nın devlet enerji şirketi Petronas ile acil durum önlemleri de dahil olmak üzere sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) hususunda işbirliği mutabakatı imzaladığını bildirdi.

Süper soğutulmuş yakıt ithalatçılarından biri olan Japonya ile Petronas tarafından Tokyo'daki LNG Üretici-Tüketici Konferansı'nda imzalanan mutabakatın; ortak yukarı havza yatırımı, iklimi ısıtan metan emisyonlarının azaltılması konusunda teknik işbirliği, yakıt tedarikinde karşılıklı yardım ve herhangi bir acil tedarik sıkıntısı durumunda LNG tanklarının kullanımı konularını içerdiği aktarıldı.

İki ülkenin farklı doğal gaz talep mevsimlerine sahip olması sebebiyle acil durumlarda hangi tarafta yakıt sıkıntısı varsa ona yakıt desteği verme konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Malezya'nın en yoğun sezonunun yaz ayları olduğu belirtilirken, Japonya'nın doğal gaz talebinin kış aylarında arttığı belirtildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler