1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Japonya Afrika’da LNG yatırımı yapacak

Japonya Afrika’da LNG yatırımı yapacak

Japon konsorsiyum, Afrika ülkesi Mozambik’te LNG üretimi için yaklaşık 14 milyar dolar yatırım yapacak.

Japonya Afrika’da LNG yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Japon konsorsiyum, Afrika ülkesi Mozambik’te LNG üretimi için yaklaşık 14 milyar dolar yatırım yapacak.

Japonya Afrika’nın en büyük denizaşırı yatırımlarından birini yapmaya hazırlanıyor. Japon devleti ve özel sektörünün Mozambik'te sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) geliştirilmesi için yaklaşık 1,5 trilyon yen (13,96 milyar dolar) ortak finansman sağlayacağı bildirildi. 

2024 yılında hizmet vermeye başlayacak olan sahada 12 milyon ton LNG üretilecek. Üretilen LNG’nin yüzde 30’u  Tokyo Electric Power Co. Holdings ve Chubu Electric Power şirketlerinin ortaklaşa sahip oldukları Jera’nın yanısıra Tokyo Gas ve Tohoku Electric Power şirketlerine gönderilecek. 

LNG yatırımı için Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası, 3 milyar dolar kredi verecek, kalan miktar Afrika Kalkınma Bankası ve MUFG Bank, Mizuho Bank, Sumitomo Mitsui Bankacılık ve Sumitomo Mitsui Trust Bank dahil Japon özel sektörü tarafından sağlanacak.

Japon Mitsui & Co. ve Japan Oil, Gas and Metals National Corp. (Jogmec) Mozambik'te geliştirilecek gaz alanına % 20'lik bir yatırım yapacak.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler