1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Japonya EV ve rüzgar türbinleri için Nambiya’da mineral arayacak

Japonya EV ve rüzgar türbinleri için Nambiya’da mineral arayacak

Japonya, Afrika ülkesi Nanmbiya’da elektrikli araç bataryaları ve rüzgar türbinleri başta olmak üzere teknoloji sanayisinde kullanılan nadir metaller üretecek.

Japonya EV ve rüzgar türbinleri için Nambiya’da mineral arayacak

Enerji Günlüğü - Japonya Metaller ve Enerji Güvenliği Örgütü (JMEGÖ) , Namibya kamu madencilik şirketi Epangelo ile yarı iletken endüstrisinde yaygın olarak kullanılan ender bulunan toprak elementleri üretiminde işbirliği yapacak.

Japonya, çiplerin yanı sıra elektrikli araç bataryaları ve güneş panellerinde de kullanılan minerallerin en büyük üreticisi olan Çin'e daha az bağımlı olmaya çalışıyor. Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Afrika'da kritik mineraller tedarik zinciri oluşturmaya yönelik olarak görüşmeler yürütmek amacıyla Namibya, Zambiya ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti de içerisinde olmak üzere ender bulunan toprak elementlerinde önemli ölçüde büyük rezervleri bulunan beş Afrika ülkesine ziyaret gerçekleştirdi.

Bu ziyaret sırasında Japonya, elektrikli araç bataryalarının üretiminde kullanılan kobalt ile benzeri diğer minerallerin tedariki için zincir oluşturmaya yönelik daha geniş bir planının parçası olarak, ender bulunan toprak minerallerini ortaklaşa aramak amacıyla Namibya ile anlaşma imzaladı.

JMEGÖ VE EPANGELO İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Namibya Madenler ile Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkili, başkent Windhoek'teki imza töreninin oturum aralarında yaptığı açıklamada, Japonya Metaller ve Enerji Güvenliği Örgütü'nün (JMEGÖ) Namibya'nın devlete ait madencilik firması Epangelo ile işbirliği yapacağını dile getirdi. Anlaşmanın ayrıntıları ise açıklanmadı.

JMEGÖ’nün, Namibya’nın kuzeybatısında ülkenin en gelişmiş ender bulunan toprak elementleri projesi durumundaki İtriyum açısından zengin Lofdal rezervlerinin işletilmesinde Namibya Kritik Metaller firması ile önceden başlamış süregelen ortaklığı bulunuyor.

RÜZGAR TÜRBİNİ ÜRETİMİNDE KRİTİK MADEN: LOFDAL

Lofdal rezerv alanı, alaşımlarda kullanılan İtriyum elementine ek olarak, elektrikli taşıt aracı pillerinin içeriğindeki kalıcı mıknatıslarda, ayrıca rüzgâr türbinlerinde kullanılan en değerli ender ağır toprak elementlerinden ikisi olan Disprosyum ile Terbiyumun önemli üretim potansiyelini barındırıyor.

Namibya, ender bulunan toprak minerallerinin tedariki konusunda geçen yıl da Avrupa Birliği ile anlaşma imzalamıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler