1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Japonya güneş enerjisi teşviklerini düşürdü

Japonya güneş enerjisi teşviklerini düşürdü

Enerji Günlüğü - Japon hükümeti güneş elektriğine sağladığı 20 yıllık alım garantilerini düşürdü. Ülkede güneş enerjisi teşvikleri yüzde...

Japonya güneş enerjisi teşviklerini düşürdü

Enerji Günlüğü - Japon hükümeti güneş elektriğine sağladığı 20 yıllık alım garantilerini düşürdü. Ülkede güneş enerjisi teşvikleri yüzde 10 oranında geriledi. Yeşil Ekonomi'nin haberine göre, hükümet tarafından geçen hafta alınan karara göre, 2012 yılının Temmuz ayından beri kilovat-saat başına 42 yen olarak uygulanan alım garantileri, 1 Nisan'da başlayan yeni Japon mali yılında 37.8 (0.41 dolar-sent) olacak. Bununla birlikte diğer yenilenebilir enerji türleri için sağlanan alım garantilerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.  

Ülkede rüzgar enerjisi santrallerinde üretilen elektriğe, 20 yıl geçerli olmak üzere 23.1 yenlik alım garantileri uygulanıyor. Bu rakamlar 15 yıllık dönemde, 15 MW'ın altındaki jeotermal enerji santralleri için 42 yen, 15 MW'ın üzerindeki santraller için ise 27.3 yen olarak uygulanıyor. Japonya'da geçen yılın Temmuz ayında devreye giren güneş enerjisi teşvikleri sayesinde ülkenin güneş enerjisi sektörü çok hızlı bir büyüme dönemine girmişti. 2013'te ise Japonya'da güneş elektriği alanında 5 GW'lık kurulum gerçekleşerek, ülkenin Çin ve ABD'den sonra bu alanda dünya üçüncüsü olması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler