1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Japonya ile nükleer işbirliği anlaşması onaylandı

Japonya ile nükleer işbirliği anlaşması onaylandı

Enerji Günlüğü - Bakanlar Kurulu,Türkiye ile Japonya arasında Nükleer güç santrallerinin ve nükleer güç sanayisinin geliştirilmesine ilşkin işbirliğini...

Japonya ile nükleer işbirliği anlaşması onaylandı

Enerji Günlüğü - Bakanlar Kurulu,Türkiye ile Japonya arasında Nükleer güç santrallerinin ve nükleer güç sanayisinin geliştirilmesine ilşkin işbirliğini öngören anlaşmayı onayladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma” ile “Türkiye Cumhuriyeti’nde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesine Dair İşbirliği Zaptı”nın onaylanması uygun bulunduğuna dair kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre,Bakanlar Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti arasında akdedilen “Türkiye Cumhuriyeti’nde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma” ile “Türkiye Cumhuriyeti’nde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesine Dair İşbirliği Zaptı”nın onaylanmasını uygun buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler