1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Japonya, metan hidrattan gaz elde etti

Japonya, metan hidrattan gaz elde etti

Enerji Günlüğü - Alternatif enerji kaynakları üzerinde araştırma yapan Japonya, önemli bir ilerleme sağladı. Tokyo, ülkenin etrafında yoğun olarak...

Japonya, metan hidrattan gaz elde etti

Enerji Günlüğü - Alternatif enerji kaynakları üzerinde araştırma yapan Japonya, önemli bir ilerleme sağladı. Tokyo, ülkenin etrafında yoğun olarak bulunan metan hidrattan gaz elde etmeyi başardı. Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Belli bir oranda metan gaz elde etmeyi başardık." dedi. Ülkenin çevresindeki kaynağın, ülkenin 100 yıllık iç tüketimini karşılayacak oranda olduğu vurgulandı. Japon uzmanlar, metan hidrattan ilk defa gaz elde edildiğini de belirtti. Metan hidrat, metan ve suyun birleşiminden oluşuyor. Deniz tabanın altında katı bir halde bulunuyor.

Japonya, metan hidrattan enerji elde etmesinin yanı sıra kaya petrolü de elde etmeye çalışıyordu. Japonya Petrol Araştırma Şirketi (JAPEX) ülkenin kuzeybatısındaki Akita'daki araştırma sahasının bin 800 metre altında yer alan bölgeye hidroklorik asit pompalamasının ardından petrol ortaya çıkarmıştı. JAPEX, bölgede 100 milyon varil petrol çıkarılabileceğini belirtti. Bu rakam, Japonya'nın yıllık tüketiminin yüzde 10'una denk düşüyor. Kaya petrolüne olan ilgi artmaya başlamıştı. Özellikle Amerika'da bu konuda yoğun araştırmalar yapıldığı kaydedildi.

Alternatif enerji kaynaklarını bulmaya yönelik çalışma, radyasyon sızıntısı sonrası ülkedeki nükleer santrallerin kapısına geçici olarak kilit vurulmasıyla hız kazanmıştı. Nükleer santrallerin kapatılmasıyla artan enerji ihtiyacına karşılık Tokyo, daha fazla petrol ithal etmeye başlamıştı. Bu yüzden ülke dış ticaret açığı vermeye başlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler