1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Japonya nükleere dönüş hazırlığında

Japonya nükleere dönüş hazırlığında

Enerji Günlüğü - Japonya, Fukushima felaketinin ardından kapattığı nükleer reaktörleri açmaya hazırlanıyor.Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiyere...

Japonya nükleere dönüş hazırlığında

Enerji Günlüğü - Japonya, Fukushima felaketinin ardından kapattığı nükleer reaktörleri açmaya hazırlanıyor.

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiyere göre Japon hükümeti, uzun ve politik açıdan hassas bir onay sürecinin ardından ilk nükleer reaktörü Haziran ayı civarında yeniden faaliyete geçirmeyi hedefliyor.

İsmini açıklamak istemeyen üç kaynak, Japon enerji şirketi Kyushu Electric Power Co.'ya ülkenin Güney Batısında bulunan iki nükleer birimde yeniden üretime başlaması için yeşil ışık yakıldığını ifade etti.

Japonya Nükleer Düzenleme Kurumu'nun son kontrollerini Haziran ayına kadar tamamlaması ve Kyushu Electric'in Sendai istasyonundaki reaktörleri için üretim izni vermesi bekleniyor. Ancak üç yıldır kapalı olan ve bakıma ihtiyacı olan birimlerin üretime geçmesinin gecikebileceği de ifade edilyor.

Japonya Mart 2011'de meydana gelen depremin Fukushima Daiichi nükleer santralinde ortaya çıkardığı felaket öncesi faaliyette bulunan 48 nükleer reaktör ile nükleer enerji kullanımında dünyanın üçüncü büyük ülkesi konumundaydı.

Nükleere dönüş ile Japonya'nın fosil yakıtlara olan bağımlılığı hafifleyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler