1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Japonya nükleere dönüşte ilk adımı attı

Japonya nükleere dönüşte ilk adımı attı

Enerji Günlüğü - Japonya nükleer reaktörlerin yeniden faaliyete geçmesinin ilk adımı olarak 2 reaktörün yeniden üretime geçmesine izin verdi.Japonya...

Japonya nükleere dönüşte ilk adımı attı

Enerji Günlüğü - Japonya nükleer reaktörlerin yeniden faaliyete geçmesinin ilk adımı olarak 2 reaktörün yeniden üretime geçmesine izin verdi.

Japonya Fukuşima nükleer felaketinden üç yıl sonra nükleer santrallerine geri dönmeye hazırlanıyor. Japonya Nükleer Düzenleme Kurulu ülkenin güneybatısında bulunan ve Kyushu Electric Power Co.'nun sahip olduğuSendai 1 ve 2 numaralı reaktörlerinin faaliyetine izin verdiğini açıkladı.

Shinzo Abe Başbakanlığındaki hükümet geçen ay üretimi durdurulan 48 nükleer santralinden Japonya Nükleer Düzenleme Kurulu tarafından güvenli olduğu saptananların yeniden üretime geçilmesini de içeren orta vadeli enerji planlarını tamamlamıştı.

Bu plan çerçevesinde, kamuoyunda oldukça güçlü olan şüphelere rağmen, Japonya Nükleer Düzenleme Kurulu ülkenin güneybatısında Kyushu Electric Power Co.'nun işlettiği Sendai 1 ve 2 numaralı reaktörlerinin faaliyetine izin verdiğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler