1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Japonya nükleere karşı termik santralleri devreye sokuyor

Japonya nükleere karşı termik santralleri devreye sokuyor

Enerji Günlüğü - Çernobil felaketinden sonra en büyük ikinci nükleer kaza olarak nitelenen Japonya'daki Fukuşima felaketi, ülkede termik santrallerin...

Japonya nükleere karşı termik santralleri devreye sokuyor

Enerji Günlüğü - Çernobil felaketinden sonra en büyük ikinci nükleer kaza olarak nitelenen Japonya'daki Fukuşima felaketi, ülkede termik santrallerin popülaritesini arttırdı.

Wall Street Journal Gazetesi'ne konu olan Japonya'nun termik santral eğilimiyle, elektrik arzında yaşanan açığın kapatılması amaçlanıyor. Habere göre, Fukuşima felaketinin patlak vermesiyle nükleer santrallerin kapatılması, ülkede doğalgaz ithalatını yüzde 12 oranında artırdı. 2012'de ise ülkenin doğal gaz ithalatının yüzde 11 oranında artış ile 87.3 milyon tona yükselmesine neden oldu. 2013'ün ilk yarısında ise doğal gaz ithalatında artış hızı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 oranında gerileyerek ithalatın 43.4 milyon tonda kalmasını sağladı.

Haberde ayrıca, ülkenin elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için kömür ve termik santral yatırımlarına hız verdiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler