1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Japonya, Ukrayna'ya 262 jeneratör gönderdi

Japonya, Ukrayna'ya 262 jeneratör gönderdi

Japonya, kış koşullarında Ukrayna halkına destek vermek amacıyla toplam 262 adet jeneratör gönderdi.

Japonya, Ukrayna'ya 262 jeneratör gönderdi

Enerji Günlüğü - Japonya, savaş nedeniyle elektrik altyapısı zarar gören Ukrayna’nın enerji güvenliğini sağlamak için ülkeye toplam 262 adet jeneratör gönderdi. 

Japonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın saldırıları nedeniyle enerji altyapı tesislerinin büyük bir bölümünün tahrip olması nedeniyle ciddi güç kaynağı sorunlarıyla karşı karşıya olan Ukrayna'ya 237 jeneratör daha gönderdiğini açıkladı. Japonya Aralık ayında da Ukrayna’ya 25 adet jeneratör göndermişti.

Açıklamada jeneratörlerin Rus saldırılarının harap ettiği enerji sektörünü güvence altına almak için gönderildiği belirtilerek, 14 Ocak’ta gönderilen jeneratörlerin elektrik, su ve gaz tedarik şirketlerine teslim edileceği kaydedildi. 

GÖNDERİLEN JENERATÖR SAYISI TOPLAM 262 OLDU

Açıklamada, Japonya'nın Aralık ayının başlarında 25 jeneratör gönderdiği hatırlatılarak, toplam rakamın 262'ye çıktığı kaydedildi. Bunun, Japonya'nın kış mevsiminde olan Ukrayna halkının hayatlarını korumaya verdiği desteğin bir parçası olduğu belirtildi.  Açıklamada, "Japonya, G7 üyeleri de dahil olmak üzere uluslararası toplumla işbirliği içinde, zorluklarla karşılaşan Ukrayna halkına destek sağlamaya ve onların yanında olmaya devam edecektir” denildi.