1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Japonya ve Avustralya kömürden hidrojen üretecek

Japonya ve Avustralya kömürden hidrojen üretecek

Enerji Günlüğü - Japon ve Avustralya hükümetleri Japonya'nın güneydoğu bölgesi için kömürden sıvılaştırılmış hidrojen üretmeyi amaçlayan milyarlarca...

Japonya ve Avustralya kömürden hidrojen üretecek

Enerji Günlüğü - Japon ve Avustralya hükümetleri Japonya'nın güneydoğu bölgesi için kömürden sıvılaştırılmış hidrojen üretmeyi amaçlayan milyarlarca dolarlık bir proje başlattı.

Japonya ve Avustralya geleceğin temiz enerji ürünü olarak görülen hidrojene yatırım yapacak bir proje başlattı. Projeyi Kawasaki Heavy Industries liderliğinde olan ve J-POWER, Iwatani Corporation, Marubeni Corporation ve Australyalı AGL’den oluşan The Hydrogen Energy Supply Chain (HESC) Konsorsiyumu yürütecek. 

Hidrojenin 2050 yılına kadar 2.5 trilyon dolarlık bir pazarda küresel enerjinin beşte birini sağlayabileceğini kaydediliyor. Bu, yeni ekonomi gelişiminin ve iki devlet arasındaki bağların bir işareti olarak değerlendiriliyor.

Victoria’da 2019 yılında başlayacak olan proje kapsamında ilk hidrojen teslimatı 2020-2021 yıllarında başlanması bekleniyor. Açıklamaya göre, Avustralya zaten kömür, demir cevheri ve LNG ihraç ediyor. 

Hidrojen, dünya çapında enerji ve iklim değişikliği sorunlarına güvenilir bir çözüm olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler