1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Japonya ve Türkmenistan enerji işbirliğini arttırıyor

Japonya ve Türkmenistan enerji işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü -Japon şirketler Türkmenistan’da doğalgaz işleme tesisleri ile birlikte kimya sanayisi tesislerinin inşasında yer alacak.Japonya Başbakanı...

Japonya ve Türkmenistan enerji işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü -Japon şirketler Türkmenistan’da doğalgaz işleme tesisleri ile birlikte kimya sanayisi tesislerinin inşasında yer alacak.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve beraberindeki heyet, Türkmenistan’da resmi temaslarda bulundu. Japon Başbakanı Abe’nin Türkmenistan’a gerçekleştirdiği ilk ziyarette, iki ülke arasındaki ekonomik, mühendislik ve enerji alanındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi ve sözkonusu sektörlere 18 milyar dolarlık Japon yatırımının yapılması konusunda dev anlaşmalara imza atıldı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ayrıca, Japon şirketlerinin dünyanın en büyük 2. doğalgaz sahası olan Türkmenistan’daki Galkınış sahasının sanayiye kazandırılması projesinde yer alarak, burada GTL yakıtı üretim tesisi inşa edebileceklerini söyledi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ise, Türkmenistan’ın Japonya’nın yüksek teknoloji alanındaki tecrübelerinden yararlanmak istediğini kaydederek, ulaşım, tarım, tekstil, güneş enerjisinin üretimi gibi alanlarda işbirliği yapmak istediklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler