1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Japonya’da benzin fiyatı rekor kırdı

Japonya’da benzin fiyatı rekor kırdı

Japonya’da benzin fiyatı iki hafta aralıksız artarak 1.44 dolar/litre ile son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Japonya’da benzin fiyatı rekor kırdı

Enerji Günlüğü - Japonya’da benzin fiyatı iki hafta aralıksız artarak 1.44 dolar/litre ile son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ham petrol fiyatlarında son zamanlarda gözlenen küresel düzeydeki artış Japonya’daki benzin fiyatlarını da etkiledi. Japonya’da benzinin pompa fiyatı rekor kırarak son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, fiyat artışının küresel ekonomideki toparlanmanın neden olduğu ham petrol talebinden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Pazartesi günü itibariyle normal benzinin ortalama perakende satış fiyatı litre başına 164.6 yen (yaklaşık 1.44 dolar) olarak kayıtlara geçerken, fiyatlarda bir hafta öncesine göre 2.5 yen (yaklaşık 2 sent) artış gözlendiği bildirildi. 

Uzmanlar, yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla artan talep ve Japon yeninin dolar karşısında yaşadığı değer kaybı nedeniyle benzin fiyatlarındaki artışın önümüzdeki hafta da devam etmesinin öngörüldüğünü açıkladı. 

FİYATLAR REKOR TAZELEDİ

Japonya'da ortalama perakende benzin fiyatları geçtiğimiz hafta son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırmış, Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, normal benzinin ortalama satış fiyatının önceki pazartesi günü itibariyle litre başına 162.10 yene (yaklaşık 1.40 dolar) yükselerek Ekim 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştığı kaydedilmişti. Son gelişme ile birlikte ülkedeki benzin fiyatları 2 ardışık hafta boyunca rekor kırmış oldu. 

LNG STOKLARI 5 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Benzin fiyatlarındaki bu artışın yanında gaz fiyatlarındaki artış da ülkede stokların artmasına yol açtı. Japonya Sanayi Bakanlığı'nın verilerine göre, büyük elektrik üreticilerinin stoklarındaki LNG miktarı 15 Ekim itibariyle son 5 yılın en yüksek seviyesine çıktı.  Sanayi Bakanlığı Japonya'da bu kış elektrik  arz ve talebi arasındaki farkın son 10 yılın en küçüğü olmasının beklendiğini de vurguladı. 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler