1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Japonya’da elektrik faturaları Mart’ta zirveyi görecek

Japonya’da elektrik faturaları Mart’ta zirveyi görecek

Japonya’da elektrik faturaları Mart ayında zirveyi görecek. Ülkede elektrik fiyatlarının bir önceki yıla göre yüzde 30 artması bekleniyor.

Japonya’da elektrik faturaları Mart’ta zirveyi görecek

Enerji Günlüğü - Japonya’da elektrik faturalarının Mart ayında yüzde 30 artarak son 5 yılın en yüksek düzeyini görmesi bekleniyor. 

Japonya'da elektrik faturaları Mart'ta son 5 yılın en yüksek seviyesine çıkacak. Japon devlet televizyonu NHK'nın haberine göre, pahalı akaryakıt ithalatı nedeniyle Japon elektrik dağıtım şirketleri Mart ayında fiyatlara zam yapacaklar. NHK, Tokyo bölgesinde ortalama bir hane halkının elektrik faturasının Mart ayında geçen yıla göre yaklaşık yüzde 30 artarak 8244 yen (71,35 dolar) seviyesine yükseleceğini hesapladı. Bu, Tokyo Electric Power şirketinin verileri tutmaya başladığı Haziran 2016'dan bu yana görülen en yüksek fatura tutarı olacak.  

Japonya'da akaryakıt düzenleme sistemi her bölge için elektrik fiyatlarını 3 ayda bir doğal gaz, petrol ve kömür ithalat fiyatlarının 3 aylık ortalamasına göre otomatik olarak ayarlıyor. Fiyatlar 2 ay gecikmeli olarak tüketicilere yansıtılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler