1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Japonya’da güneş ihaleyle büyüyecek

Japonya’da güneş ihaleyle büyüyecek

Enerji Günlüğü - Japonya hükümeti güneş enerjisi yatırımlarında devlet teşvikini kaldırıp, lisansları ihale ile verme modeline geçiyor.Japonya’da...

Japonya’da güneş ihaleyle büyüyecek

Enerji Günlüğü - Japonya hükümeti güneş enerjisi yatırımlarında devlet teşvikini kaldırıp, lisansları ihale ile verme modeline geçiyor.

Japonya’da güneş enerjisi teşvik sisteminde değişiklikler içeren Kanun Tasarısı Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Yürürlüğe girebilmesi için Parlamento’da onaylanması gereken Tasarı, güneş enerji santrali lisans ihalelerinin önünü açacak.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı yeni kanunun Nisan 2017’den sonra yürürlüğe girmesini öngörüyor. Bakanlık, Nisan 2012’de yürürlüğe giren GES teşviklerinde ne tür değişiklik gerektiğine dair bir ön araştırma başlatmıştı. Seçeneklerden biri GES ihale sisteminin kurulmasıydı.

Ticaret Bakanı Moto Hayashi, rapordan sonra yaptığı açıklamada “Revizyonun hedefi olabildiğinde çok temiz enerji yatırımı, temiz elektrik üretimi ve aynı zamanda tüketicilerin üzerindeki finansal yükü azaltmak” dedi.

Haziran 2015’te Japonya hükümetinin koyduğu hedeflerinden biri 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği yüzde 24 seviyesine çıkarmak.

Önceki ve Sonraki Haberler