1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Japonya’da nükleere devam!

Japonya’da nükleere devam!

Enerji Günlüğü - Japonya'da 2 yıl önce yaşanan radyasyon sızıntısı sonrası kapatılıp daha sonra kullanıma sokulan 2 nükleer santralin yeniden kapatılmasına...

Japonya’da nükleere devam!

Enerji Günlüğü - Japonya'da 2 yıl önce yaşanan radyasyon sızıntısı sonrası kapatılıp daha sonra kullanıma sokulan 2 nükleer santralin yeniden kapatılmasına mahkemeden ret kararı çıktı.

Nükleer enerji karşıtı bir grup, ülkenin batısında yer alan Ohi Santrali'nin kapatılması için mahkemeye başvurdu. Davacı grup, Ohi Santrali'nin bulunduğu bölgedeki fay hatlarının faal olduğunu savundu. Santrali işleten Kansai Elektrik Şirketi sözcüsü Akihiro Aoike, davacı grubun başvurusunun reddedildiğini söyledi. Aoike, mahkemenin ret kararına ilişkin ayrıntı ise vermedi.

Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki sızıntı, 11 Mart 2011'de yaşanan 9.0 büyüklüğündeki depremin tetiklediği tsunaminin reaktörleri vurmasının ardından başlamıştı. Jeneratörlerin su altında kalmasıyla soğutma sistemleri devre dışı kalmış ve etrafa radyasyon yayılmıştı. Santral açıklarında geçtiğimiz haftalarda avlanan bir balıkta, izin verilen sınırın 7 bin 400 kat üzerinde radyasyon bulunmuştu

Krizin ardından Japonya, bütün nükleer santrallerini geçici olarak kapatmıştı. Ancak hükümet, geçtiğimiz yaz aylarında artan elektrik ihtiyacını karşılamak için Ohi Santrali'ni tekrar devreye sokmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler