1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Japonya’dan gaz rezervi oluşturulması önerisi

Japonya’dan gaz rezervi oluşturulması önerisi

Doğal gaz arz güvenliğini sağlamak ve fiyat istikrarını sağlamayı amaçlayan Japonya, küresel doğal gaz rezervi oluşturulmasını önermeyi planlıyor.

Japonya’dan gaz rezervi oluşturulması önerisi

Enerji Günlüğü - Japonya, doğal gaz için de petrole benzer bir global acil durum rezervi oluşturulmasını önermeye hazırlanıyor.

Japonya, doğal gazda gelecekteki sıkıntıları önlemek ve fiyatları dengelemek için petrol sektöründeki acil rezervlere benzer bir küresel rezerv oluşturulmasını önermeyi planlıyor. Konuya yakın kaynaklara göre Japon hükümeti, Uluslararası Enerji Ajansı'na (IEA) üye ülkeler için bir doğal gaz stoklama çerçevesi oluşturmasını önermek için bir teklif sunacak. 

Kaynaklar, Japon hükümetinin teklifinin bugün Tokyo'da düzenlenecek bir konferansta açıklanacağını ifade ettiler. Japon hükümet, gaz rezervi oluşturulması önerisinin Şubat ayında yapılacak IEA bakanlar toplantısının gündemine dahil edilmesini hedefliyor. 

ORTA DOĞU İLE ENERJİ DİPLOMASİSİ

Öte yandan enerji ihtiyaçlarının yüzde 90'ından fazlasını Orta Doğu'dan ithalatla karşılayan Japonya, enerji tedarik zinciri ve yatırımlarında istikrar arayışında. Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar'da "enerji kaynakları diplomasisi" yapacak. 

Kişida, Suudi Arabistan ile enerji teknolojileri alanında iş birliğinin artırılmasını ele alırken, Katar ile de Japonya'ya sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedarikinde istikrar arayışını vurgulayacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler