1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. JCR Zorlu Enerji'nin kredi notunu açıkladı

JCR Zorlu Enerji'nin kredi notunu açıkladı

Enerji Günlüğü - JCR tarafından, Zorlu Enerji'nin Uzun Vadeli Ulusal Not ve görünümü ‘BBB- (Trk)’/Pozitif ve Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para...

JCR Zorlu Enerji'nin kredi notunu açıkladı

Enerji Günlüğü - JCR tarafından, Zorlu Enerji'nin Uzun Vadeli Ulusal Not ve görünümü ‘BBB- (Trk)’/Pozitif ve Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Not ve görünümü ise ‘BBB-’/ Stabil olarak belirtildi.

JCR-Eurasia Rating, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş’nin konsolide yapısını ve planlanan tahvil ihracının nakit akımlarını yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirerek Uzun Vadeli Ulusal Notunu ‘BBB- (Trk)’, Kısa Vadeli Ulusal Notunu ‘A-3 (Trk)’, Uzun Vadeli Ulusal Notu’na ilişkin görünümünü ise ‘Pozitif’ olarak teyit etti. Ayrıca Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notları ‘BBB-’, görünümleri ise ‘Stabil’ olarak değerlendirildi.

Zorlu Enerji, 1993 yılında Zorlu Grubu’na ait sanayi kuruluşlarının elektrik ve buhar ihtiyaçlarını karşılamak üzere kuruldu. 2016 yılının ilk yarısı itibarıyla Zorlu Enerji’nin üretim portföyü; yurt içinde 7 hidroelektrik, 2 rüzgâr,3 jeotermal ve 3 doğal gaz santralinin yanı sıra yurt dışında Pakistan’daki 1 rüzgâr santrali ve İsrail’deki 3 doğal gaz santralinden oluşuyor. Faaliyetteki santrallerinin toplam kurulu gücü ise 1,026 MW olarak belirtildi.

JCR Eurasia Rating, Zorlu Enerji’nin üstlendiği yükümlülükleri yönetebilecek deneyim ve altyapıya sahip olduğu kanaatine ulaştığını belirtti. Bu kapsamda, JCR Eurasia Rating notasyonu içerisinde, Zorlu Enerji’nin Ortaklardan Bağımsızlık notu yeterli düzeyi işaret eden (B) olarak belirlendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler