1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Jeotermal enerji için fotoğraf yarışması

Jeotermal enerji için fotoğraf yarışması

Enerji Günlüğü - Jeotermal enerjinin önemini anlatmak amacıyla sektörde çalışanlar arasında ödüllü fotoğraf yarışması düzenleniyor. Jeotermal...

Jeotermal enerji için fotoğraf yarışması

Enerji Günlüğü - Jeotermal enerjinin önemini anlatmak amacıyla sektörde çalışanlar arasında ödüllü fotoğraf yarışması düzenleniyor. 

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER), jeotermal kaynakların bilinirliğini arttırmak amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi. JESDER, Sektörün Gözüyle Jeotermal temalı bir fotoğraf yarışması düzenliyor. 

Jeotermalin önemine dikkat çekmek amacıyla organize edilen yarışmanın ödülleri, dereceye giren fotoğrafların sergileneceği bir törenle sahiplerini bulacak. Yerli enerji kaynakları arasında yer alan jeotermal kaynağın çıkarıldığı topraklardaki görünümü, çevreyle uyumu, yeraltından çıkan bu sıcak suyun nasıl enerjiye dönüştüğünü gösteren aşamaları, kısacası bu kaynağın gücünü yansıtacak fotoğrafların katılımı isteniyor. Yarışmaya, JESDER’e üye 30 şirketin çalışanları ile sektörde bu santrallere ürün ve hizmet veren firmaların çalışanları katılabilecek. Son başvuru tarihi 18 Ağustos 2017 olarak belirlenen ödüllü yarışma, amatör fotoğrafçılara açık. 

Yarışmaya, bireysel olarak en fazla iki adet dijital fotoğrafla başvurabilecek. 21-24 Ağustos tarihlerinde, seçici kurul tarafından değerlendirilecek fotoğraflar arasından dereceye girenler, 25 Ağustos Cuma günü ilan edilecek. 

Ödül töreni ise Jeotermal Enerjinin Başkenti kabul edilen Aydın’da 29 Ağustos 2017 Salı günü gerçekleştirilecek. JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, “Milli ve yenilenebilir enerji kaynağı jeotermalin elektrik enerjisine dönüşümünü, çevreyle olan dostluğunu göstermek, ülkemiz için ne kadar önemli bir kaynak olduğuna dikkati çekmek için bu yarışmayı düzenliyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler