1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Jeotermal için acele kamulaştırma

Jeotermal için acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Denizli Sarayköy ve Aydın Buharkent'teki jeotermal enerji çalışmaları kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.Bakanlar...

Jeotermal için acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Denizli Sarayköy ve Aydın Buharkent'teki jeotermal enerji çalışmaları kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu, Denizli'nin Sarayköy ilçesi ile Aydın'ın Buharkent ilçesi sınırları içindeki bazı taşınmazların, bölgedeki jeotermal enerji çalışmaları için acele kamulaştırılmasını kararlaştırdı.

Söz konusu taşınmazlar, Denizli sınırları içindeki 28 numaralalı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasından çıkarılacak sıcak suyun, bölgede kurulacak jeotermal santrale taşınması için boru hattı tesisi amacıyla kamulaştırılacak.

Bazıları mülkiyet, bazıları da irtifak hakkı kurulmak suretiyle kamulaştırılacak taşınmazların çoğu Sarayköy Tekke Mahallesi Demirtaş Mevkii'nde bulunuyor. Taşınmazların bir bölümü Tekke Mahallesi'nin Kaynarçay, Çerkezler, Hamam Tepesi ve Kayaaltı mevkileri ile Buharkent Kızıldere Mahallesi'nin İhsaniyebükü mevkiinde yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler