1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Jeotermal ruhsatlı 4 saha ihaleye çıktı

Jeotermal ruhsatlı 4 saha ihaleye çıktı

Enerji Günlüğü - MTA Genel Müdürlüğü, Aksaray, Eskişehir, Konya ve Kırklareli'ndeki dört ruhsatlı jeotermal sahayı ihaleye çıkardı.Maden Tetkik...

Jeotermal ruhsatlı 4 saha ihaleye çıktı

Enerji Günlüğü - MTA Genel Müdürlüğü, Aksaray, Eskişehir, Konya ve Kırklareli'ndeki dört ruhsatlı jeotermal sahayı ihaleye çıkardı.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün arama çalışmaları sonucunda bulunan 4 (dört) adet ruhsatlı jeotermal saha ihaleye çıkarıldı.

Söz konusu sahalar, Aksaray'daki Merkez-Gençosman, Eskişehir'deki Merkez-Ağapınar, Konya'daki Akşehir-Yeşilköy/Tuzlukçu-Erdoğdu ve Kırklareli'ndeki Merkez-Asılbeyli olarak sıralanıyor.

Söz konusu sahalar için açılan ihale kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. Komisyonun gerek görmesi halinde ihale açık artırma ile tamamlanabilecek.

Söz konusu sahaların ihalelerine katılmak isteyenlerin 5 Mayıs 2015 saat 11:00'e kadar tekliflerini verebilecekleri belirtildi.

Aksaray Merkez Gençosman sahası için 15 bin dolar, Eskişehir Merkez Ağapınar Sahası için 30 bin dolar, Konya Akşehir Yeşilköy / Tuzlukçu Erdoğdu sahası için 50 bin dolar ve Kırklareli Merkez Asılbeyli sahası için 40 bin dolarlık geçici teminat yatırılması gerekiyor.

İhaleye medeni hakları kullanmaya ehil T.C. vatandaşları, statüsünde jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sularla ilgili faaliyet yapabileceği hususu yer alan TC Kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiliğe haiz şirketler, bu hususta yetkisi bulunan kamu iktisadi teşebbüsleri ile müesseseleri, bağlı ortaklıkları ve iştirakleri ile diğer kamu kurum, kuruluş ve idareleri katılabilecek.

İhale dosyaları 200 TL (ikiyüzlira) karşılığı aynı temin edilebilecek. Teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunlu.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler