1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Jeotermalde Türk-Alman işbirliği anlaşması

Jeotermalde Türk-Alman işbirliği anlaşması

Enerji Günlüğü - Jeotermal Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) ile Alman Federal Jeotermal Derneği / Bundesverband Geothermie e.V. arasında işbirliği...

Jeotermalde Türk-Alman işbirliği anlaşması

Enerji Günlüğü - Jeotermal Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) ile Alman Federal Jeotermal Derneği / Bundesverband Geothermie e.V. arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’ın Türkiye’yi ziyareti kapsamında jeotemal enerjiyle ilgili iki önemli konu ele alındı. Maspo Enerji ile termik santraller üzerine yapılacak olan anlaşmanın kriterleri belirlendi ve JESDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap ile Federal Jeotermal Derneği / Bundesverband Geothermie e.V. Özel Yetkilisi Dr. Horst Kreuter tarafından bir centilmenlik anlaşması imzalandı. 

Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) 1. Dönem Toplantısı kapsamında imzalanan anlaşma ile JESDER ve Bundesverband Geothermie e.V., ortak bir Çalışma Grubu oluşturacak ve düzenli buluşmalar ve ziyaretler gerçekleştirecekler. İki kuruluş aynı zamanda ortak seminerler ve konferanslar düzenleyecek, ortak bildiriler ve açıklamalar yayınlayacaklar.

JESDER Başkanı Ali Kındap, Almanya’nın jeotermal elektrik enerjisine özel bir önem verdiğini ve bu alana yönelik teknolojilerin gelişiminde öncü rolü oynadığını belirterek, “İşbirliğimiz, Alman şirketlerinin Türkiye’ye yönelik ilgisinin en somut göstergesidir. Taraflar arasındaki işbirliği geliştikçe Alman şirketlerinin enerji sektörüne yatırımlarının daha da artacağına inanıyorum” dedi.

JESDER ve Bundesverband Geothermie e.V., Avrupa Birliği’nin bir projesi olan ‘GeoRisk’ kapmasında jeotermal yatırımların finansmanı, güvence altına alınması ve sondaj risklerinin karşılanması konusunda ortak çalışmalara katılıyorlar.  

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) 1. Dönem Toplantısının açılış konuşmasında Almanya'nın Türkiye'deki yatırımlarının artarak devam edeceğine inandığını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda daha çok Alman firmanın ülkemize yatırım yapmasını bekliyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler