1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Jeotermalde yeni gelişmeler bugün masaya yatırılıyor

Jeotermalde yeni gelişmeler bugün masaya yatırılıyor

Enerji Günlüğü - JESDER, 8 Eylül Cuma günü (bugün) jeotermal enerji sektöründeki yeni gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacak. Jeotermal Enerji Santral...

Jeotermalde yeni gelişmeler bugün masaya yatırılıyor

Enerji Günlüğü - JESDER, 8 Eylül Cuma günü (bugün) jeotermal enerji sektöründeki yeni gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacak. 

Jeotermal Enerji Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER), bugün İstanbul Taksim’de Point Otel’de saat 11’de düzenleyeceği toplantı ile ülkemizdeki jeotermal enerji sektöründeki yeni gelişmeler hakkında bilgilendirme yapacak.

Türkiye’deki jeotermal enerji santral yatırımlarının ekonomiye katkısını anlatmak için yapılacak toplantıda jeotermalin önemi, kullanımı, çevreye etkileri ve JES yatırımlarının ekonomiye katkısı konuları da masaya yatırılacak.

JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, jeotermal Elektrik Santral yatırımı yapan şirketlerin hepsinin dernek üyesi olduğunu vurgulayarak, amacın jeotermal enerji kaynaklarının aranması ve bu kaynaklardan elektrik üretimi tesislerinin kurulması ve işletilmesi alanlarında çalışan özel sektör kuruluşları arasında iş birliğini tesis etmek ve bir çatı altında toplamak olduğunu kaydetti. Şentürk sözlerini, “Hedef; Jeotermal enerji alanı ile ilgili mevzuat üzerinde çalışmalar yapmak, bu konuda kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmak, bu kuruluşlar nezdinde görüş ve öneri bildirmek . Sonuç; Türkiye’de jeotermal enerji kaynaklarının toplam enerji üretimindeki payını arttırmak için çalışmalarda bulunmak.” Diye sürdürdü.

JESDER, Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi kapsamında, jeotermal enerji üretiminin uluslararası standartlara ulaşmasını hedefleyerek, sektörün öncü ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) üretim lisansı sahibi 30 firmayı bir çatı altında topluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler