1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. JESDER: Elektrik satmak isteyen lisans alıp üretsin

JESDER: Elektrik satmak isteyen lisans alıp üretsin

EPDK'nın yönetmelik değişikliğine destek veren JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, satmak amacıyla lisanssız elektrik üretmek isteyenlere karşı olduklarını söyledi “Satış için üretecekseniz, lisans alın” dedi.

JESDER: Elektrik satmak isteyen lisans alıp üretsin

Enerji Günlüğü - Jeotermal Elektrik Santrali Yatırımcıları Derneği Başkanı Ufuk Şentürk, lisanssız santrallerin ihtiyaç fazlası elektriği satmalarına kısıtlama getiren ve yoğun tartışmalara yol açan “Elektrik Piyasası Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde yapılan değişiklik konusundaki değerlendirmelerini Enerji Günlüğü ile paylaştı. JESDER’in yenilenebilir enerjinin kullanım alanlarının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaları öteden beri desteklediğini belirten Şentürk şunları söyledi: "Özellikle santrallerin iç tüketimlerinin karşılanması için hibrit tesislerinin kullanımlarının arttırılması yönündeki çalışmalarda öncü olduk ve sonunda iç tüketimlerimizi karşılamak amacıyla güneş ve rüzgar gibi diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanılmasının önü açıldı” dedi.

ufuk-senturk.jpgLİSANSSIZ ELEKTRİĞİ TİCARETE DÖKMEYİN

Bu arada gerek sanayicinin, gerek hanelerin, gerekse KOBİ ve kamu kurumlarının kendi elektriğini yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmesinin de her zaman destekçisi olduklarını vurgulayan JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, “EPDK tarafından yapılan son yönetmelik değişikliğini de bu çerçevede değerlendiriyoruz. Ancak tüketimden çok üretim yapmaya ve enerji arzının gerçek elektrik üreticisi olmayan kuruluşlar tarafından ticarete dökülmesine ve suistimale açık bir şekilde ticari boyuta getirilmesine de karşıyız. Amaç elektrik üreterek sisteme bedeli karşılığı satmaksa sektör değişikliği ile bu mümkündür. Aksi durumda elektrik üretimi üzerinden ticari gelir kaygısı sektörleri karşı karşıya getirecek ve haksız rekabete neden olacaktır” diye konuştu.

SUİİSTİMALE AÇIK KAPI BIRAKILMAMALI

Herhangi bir kesimin ya da sektörün elektrik üretmesine karşı olmadıklarını vurgulayan JESDER Başkanı Ufuk Şentürk “Fakat tüketicilerin ihtiyaçları kadar elektrik üretmelerinin suiistimale açık hale gelmesinden de endişeliyiz” ifadelerini kullandı. Şentürk, mevzuatta suiistimale açık kapı bırakılmamasından yana olduklarını dile getirdi. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler