1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. JESDER Ufuk Şentürk’le devam dedi

JESDER Ufuk Şentürk’le devam dedi

Enerji Günlüğü - Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanlığı’na Ufuk Şentürk yeniden seçildi. Jeotermal enerjiyle...

JESDER Ufuk Şentürk’le devam dedi

Enerji Günlüğü - Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanlığı’na Ufuk Şentürk yeniden seçildi. 

Jeotermal enerjiyle elektrik üreten EPDK üretim lisansına sahip yatırımcı şirketlerin bünyesinde yer aldığı Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği’nin (JESDER) 2. Olağan Genel Kurulu İzmir’de toplandı. Genel kurulda yeni yönetim için seçimler de yapıldı. 

Seçimlerde iki liste yarıştı. Önceki Başkan Ufuk Şentürk’ün başını çektiği liste 25 oyun 16’sını alarak yeni JESDER Yönetim Kurulu’nu oluşturdu. Yeni Yönetim Kurulu, Enerjeo Kemaliye AŞ, Maren Enerji, Zorlu Enerji, Limak Holding ve Maspo Holding temsilcilerinden oluşuyor. Böylece Ufuk Şentürk bir dönem daha JESDER Başkanlığı’nı yürütecek. Türkerler Grubu’nun başını çektiği ve Mis Enerji, Sis Enerji, BM Enerji temsilcilerinden oluşan liste ise 9 oy aldı. 

Merkezi İzmir’de bulunan JESDER’in hedefleri arasında; jeotermal enerji kaynaklarının, toplam enerji üretimindeki payını artırmak, üretime uygun sahaların bulunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yaparak, yatırımcılarla kamu kurumları arasındaki koordinasyonu sağlamak yer alıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler