1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Johnson ve Toshiba araç bataryalarında teknoloji geliştirecek

Johnson ve Toshiba araç bataryalarında teknoloji geliştirecek

Enerji Günlüğü - Johnson Controls ile Toshiba şirketleri, otomobillerde yüzde 8 yakıt tasarrufu sağlayan ve az maliyetli düşük voltajlı çift batarya...

Johnson ve Toshiba araç bataryalarında teknoloji geliştirecek

Enerji Günlüğü - Johnson Controls ile Toshiba şirketleri, otomobillerde yüzde 8 yakıt tasarrufu sağlayan ve az maliyetli düşük voltajlı çift batarya teknolojisi geliştirecekler.

İrlanda merkezli otomobil batarya üreticisi Johnson Controls Power Solutions ile Japon Toshiba Infrastructure Systems & Solutions Corporation, otomobil üreticilerinin verimliliği yüksek, düşük maliyetli ve daha az karmaşık batarya taleplerini karşılamak amacıyla düşük voltajlı lityum-iyon çözümleri üretmek için işbirliği anlaşması imzaladılar. 

Anlaşmaya göre Johnson Controls, ABD’nin Michigan Eyaleti’ndeki Holland tesisinde lityum iyon batarya geliştirecek ve üretecek. Aynı zamanda ikili-batarya sistemlerinin bir parçası olarak bataryaları mevcut kurşun-asit akü teknolojisi ile eşleştirecek. 

Johnson Controls Power Solutions grup başkan yardımcısı Brian Cooke, Toshiba'nın lityum-iyon hücre uzmanlığı ile Johnson Controls'in pil sistemi özelliklerini birleştiren bu ortaklığın, otomobil üreticilerine bugün ve yarının araçları için çekici ve rekabetçi bir ürün sunduğunu kaydetti. 

İkili batarya sisteminin 2025 yılına kadar yüzde 20 oranında artması bekleniyor. Eşleştirilen sistemler, minimum güç aktarımı değişiklikleri gerektirdiğinden, otomobil üreticileri onları diğer elektrikli motorlardan daha düşük yatırımla birden fazla araç hattına uygulayabiliyorlar. Ayrıca bu sistemler geleneksel sistemlere göre yüzde 8 oranında yakıt tasarrufu da sağlıyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler