1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Jooil’e 1.7 milyon TL ceza

Jooil’e 1.7 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Akaryakıt istasyonlarında otomasyon sistemine yönelik düzenlemelere aykırı davrandığı tespit edilen Jooil şirketine EPDK tarafından...

Jooil’e 1.7 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Akaryakıt istasyonlarında otomasyon sistemine yönelik düzenlemelere aykırı davrandığı tespit edilen Jooil şirketine EPDK tarafından 1.7 milyon TL para cezası kesildi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), AĞ/4030-1/31527 numaralı dağıtıcı lisansı sahibi Jooil Akaryakıt Dağıtım Ticaret Anonim Şirketi’nin kendi tescilli markası altında faaliyet gösteren BAY/939-82/30279 ve BAY/939-82/32878 numaralı bayilik lisansı sahibinin her iki akaryakıt istasyonunda da yapılan denetlemeler sonucunda mevzuata aykırı bazı durumlar tespit etti. 

Her iki istasyonda da otomasyon sistemini fiilen faaliyete geçirmeyerek (istasyonlarda gerçekleşen akaryakıt alış-satış ve stok hareketlerini izlemeyerek) veya istasyon otomasyon sistemlerinde meydana gelen arızaları, belirtilen süre içerisinde gidermeyerek ve istasyon otomasyon sisteminin sağlıklı çalışmasını engelleyecek müdahalelere karşı gerekli tedbirleri almayarak yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edildiği belirlendi. İlgilinin yazılı savunma göndermediği de anlaşıldı. 

Bunun üzerine EPDK, BAY/939-82/30279 ve BAY/939-82/32878 numaralı bayilik lisanslarına konu akaryakıt istasyonlarında istasyon otomasyon sistemini fiilen faaliyete geçirmemesi ve bayinin akaryakıt alış-satış ve stok hareketlerini izlememesi sebebiyle, 850 bin TL tutarındaki idari para cezasının, her iki lisans için ayrı ayrı olarak uygulanması ile toplamda şirkete toplamda 1 milyon 700 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi. 

Para cezasının, en geç 60 gün içerisinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na ait banka hesabına yatırılması gerekiyor. Ceza tutarının 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde şirket yüzde 25'lik indirimden yararlanabilecek veya taksitlendirme talebinde bulunulabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler